Αποστολή οχήματος στο εξωτερικό; Μάθετε για την Ro Ro Shipping, Roll on Roll Off και Moving A Car παγκοσμίως

Εάν σας ενδιαφέρει να στείλετε ένα αυτοκίνητο ή κάποιο άλλο όχημα στο εξωτερικό, υπάρχουν κάποιες χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων. Πρώτα απ ‘όλα, όσον αφορά τη διεθνή ναυτιλία οχημάτων έχετε επιλογές. Το αυτοκίνητό σας ή άλλο όχημα μπορεί να αποσταλεί σε ένα εμπορευματοκιβώτιο αποστολής ή μπορεί να μετακινηθεί πάνω και έξω από το φορτηγό πλοίο. Αυτός ο τύπος διεθνούς ναυτιλίας αναφέρεται συνήθως ως “μεταφορά σε ρολό” ή μεταφορά RO / RO.

Αν ψάχνετε για τον φθηνότερο τρόπο αποστολής αυτοκινήτου ή άλλου τύπου οχήματος στο εξωτερικό, είναι πιθανό να θέλετε να αποστείλετε Ro Ro. Αυτό τείνει να είναι μια λιγότερο δαπανηρή επιλογή για τη μεταφορά οχημάτων από τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων. Τα οφέλη της αποστολής εμπορευματοκιβωτίων είναι, ωστόσο, ότι μπορείτε επίσης να βάλετε μερικά προσωπικά αντικείμενα, οικιακά είδη ή άλλο φορτίο με το όχημά σας στο εμπορευματοκιβώτιο αποστολής, ώστε στο τέλος να έχετε την ευκαιρία να αποστείλετε κάτι περισσότερο από ένα αυτοκίνητο.

Όταν στέλνετε ένα όχημα, αυτοκίνητο, εξοπλισμό ή οποιοδήποτε άλλο είδος αντικειμένου διεθνώς, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε συγκεκριμένους κανόνες και κανονισμούς για κάθε χώρα. Όταν στέλνετε ένα αυτοκίνητο διεθνώς, πιθανότατα θα περάσει από κάποιο είδος τελωνειακής διαδικασίας. Μια καλή εταιρεία αποστολής φορτίου θα έχει μεσίτες και πράκτορες έτοιμους να βοηθήσουν στη διαχείριση όλων των λεπτομερειών που σχετίζονται με τη διεθνή ναυτιλία οχημάτων. Ορισμένες χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία απαιτούν από το όχημά σας να υποβληθεί σε ενδελεχή τεχνικό έλεγχο κατά την άφιξη. Ομοίως, όταν στέλνετε ένα όχημα στην Κένυα, πρέπει να επιθεωρείται από το Kenya Bureau of Standards κατά την άφιξη.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ενδέχεται να είστε υπεύθυνοι για εισαγωγικούς δασμούς και διάφορους φόρους ανάλογα με τον τελικό προορισμό αποστολής σας. Οι τελωνειακοί κανόνες και κανονισμοί σχετικά με την εισαγωγή οχημάτων, αυτοκινήτων, μηχανημάτων και άλλων αντικειμένων διαφέρουν ανά χώρα, επομένως είναι σημαντικό να ενημερωθείτε για τους τελωνειακούς κανόνες πριν από την αποστολή σας σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Ορισμένες χώρες σάς επιτρέπουν να στείλετε ένα όχημα ατελώς, αλλά συνήθως υπάρχουν περιορισμοί σε ό, τι κάνετε με το όχημα μόλις φτάσετε στη χώρα – γενικά πρέπει να διατηρήσετε την ιδιοκτησία του οχήματος και να μην πωλήσετε το όχημα για μια καθορισμένη χρονική περίοδο.

Συνιστάται, ωστόσο, να λάβετε ασφαλιστική κάλυψη αποστολής πριν αποστείλετε το αυτοκίνητό σας στο εξωτερικό. Οι ναυτιλιακές εταιρείες φορτίου έχουν συνήθως ασφαλιστήρια συμβόλαια διαθέσιμα για να καλύψουν την αξία του οχήματός σας στην απίθανη περίπτωση που θα υποστεί κάποιο είδος ζημίας κατά τη διαδικασία αποστολής.

Συνήθως υπάρχει σημαντική ποσότητα γραφειοκρατίας για διεθνείς μεταφορές οχημάτων.
In case you loved this short article and you would love to receive more info regarding kteo i implore you to visit our own webpage.
Τα έγγραφα περιλαμβάνουν γενικά ένα αντίγραφο του πρωτότυπου τίτλου του οχήματός σας και έναν λογαριασμό πώλησης. Μερικές φορές μπορεί να σας ζητηθεί να παράσχετε μια επιστολή από τον κάτοχο του εντάλματος (εάν ισχύει) ή τις πρωτότυπες πινακίδες από τη χώρα προέλευσης. Οι κανόνες και τα έγγραφα σχετικά με τη διεθνή μεταφορά οχημάτων ποικίλλουν ανάλογα με τον προορισμό.

Μερικές φορές οι χώρες έχουν όρια στον αριθμό των οχημάτων που επιτρέπεται να στείλετε στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, εάν στέλνετε ένα όχημα στη Σουηδία αφορολόγητων ειδών, επιτρέπεται να εισάγετε μόνο ένα αυτοκίνητο ανά άτομο στη Σουηδία.

Άλλες χώρες περιορίζουν τη μάρκα και τον τύπο των οχημάτων που επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα. Ορισμένες χώρες έχουν περιορισμούς στην ηλικία των οχημάτων που επιτρέπεται να εισάγονται. Για παράδειγμα, εάν στέλνετε ένα αυτοκίνητο στις Φιλιππίνες ή το Περού, δεν μπορεί να είναι παλαιότερο των 5 ετών, ενώ τα οχήματα που αποστέλλονται στην Τζαμάικα πρέπει να είναι 4 ετών ή λιγότερο. Επιπλέον, το όχημά σας ενδέχεται να χρειαστεί να περάσει ένα όχημα πέρα ​​από ειδικές δοκιμές εκπομπών και άλλες επιθεωρήσεις. Για παράδειγμα, εάν στέλνετε ένα αυτοκίνητο στις Κάτω Χώρες, το όχημά σας θα πρέπει να υποβληθεί σε τεχνικό έλεγχο πριν πάρετε ολλανδικές πινακίδες.

Θυμηθείτε επίσης ότι ανάλογα με το πού στέλνετε ένα όχημα, εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, λάβετε υπόψη ότι ορισμένες χώρες έχουν κυκλοφορία αριστερά, πράγμα που σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα οδηγούν στα αριστερά. Σας επιτρέπεται ακόμα να εισάγετε αμερικανικά αυτοκίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο παρά τη διαφορά αυτή, αλλά κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες για αυτά τα είδη ζητημάτων.

Με τη σωστή βοήθεια και καθοδήγηση η διεθνής αποστολή αυτοκινήτων δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη ή συντριπτική. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διεθνή ναυτιλία αυτοκινήτων, την αποστολή RO RO ή την αποστολή εμπορευματοκιβωτίων για οχήματα, επικοινωνήστε με μια αξιόπιστη διεθνή ναυτιλιακή εταιρεία για μια δωρεάν προσφορά αποστολής και άλλες πληροφορίες για συγκεκριμένες χώρες σχετικά με την αποστολή αυτοκινήτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *